Nieuws - Midzomernachtdroom

 

"De uitvoering van het toneelstuk draaft als een dolle hengst steeds dichterbij ..." Zo luidt de openingszin van de Midzomernachtdroom, dat 30 en 31 mei

ten tonele zal worden gebracht door de Duinzigt Toneelgroep. De voorstelling 'Midzomernachtdroom' van William Shakespeare is een van de meest uitgevoerde toneelstukken en vormt de basis voor vele opera's, films, muziekstukken en andere toneelstukken. De uitvoering die dhr. Goddijn ervan gemaakt heeft, is echter uniek. Na het succes van Romee en Julia heeft hij bij zijn bewerking van Midzomernachtdroom opnieuw enkele rollen aan collega's toebedeeld en is er opnieuw live muziek, maar ook een muziekstuk dat door oud-muziekdocent dhr. Koolemans is gecomponeerd.

Midzomernachtdroom is een aaneenschakeling van scenes en verhaallijnen, die door elkaar heen lopen. Het is een romantische komedie die de avonturen beschrijft van vier jonge geliefden en een groep amateuracteurs in een bos dat verlicht is door de maan. Het verhaal vertelt de manier waarop de vier geliefden en de acteurs met elkaar omgaan, en met de feeën die het bos bewonen. 

De Duinzigt Toneelgroep bestaat uit de volgende leerlingen: Carlijn, Cato, Célia, Doutzen, Eline, Evie, Femke, Fiene, Inara, Juliette, Kayleigh, Loek, Michael, Renée, Sammie, Vera en Yuen. Medewerkers die acte de presence geven zijn: mw. Toret, mw. Mc Greevy, dhr. Ebbers, mw. Steenbergen, dhr. Goddijn, mw. van Herwijnen, dhr. Rocourt en mw. Sahin. 

Donderdag 30 mei is 's middags de generale repetitie en 's avonds om 19.30 uur de première. De tweede uitvoering van Midzomernachtdroom is op vrijdag 31 mei. Noteert u deze data in uw agenda?!