Nieuws - Wintersportreis 2024

Zaterdag 27 april wordt Willem Alexander 57 en is het de eerste dag van de meivakantie. Een dag later, op zondagochtend 28 april, staan 70 leerlingen heel

vroeg op voor een busreis van bijna 1000 kilometer. Ook aan boord zijn LO-docenten mw. Van der Gugten, mw. Slootweg en dhr. Spadon, en de vloeiend Duits sprekende dhr. Goddijn en mw. Van der Weijde. Aan het einde van de dag zullen zij arriveren in het Oostenrijkse Fusch en nemen zij hun intrek in Haus Brunhilde, waar Herr Klaus al sinds 2014 aan Duinzigt een 'warm thuis' biedt.

Pas de volgende dag gaan de lange latten onder en is het vier dagen sneeuwpret op de pistes van de Kitzsteinhorn. Deze berg nabij Kaprun heeft een eigen website, waarop zij zich presenteert met "365 dagen per jaar sneeuw en ongerepte natuur op 3000 meter hoogte". Wie wil dat nou niet?! Beneden in het dal is het weliswaar al voorjaarsgroen, maar boven op de gletsjer is het nog sneeuwwit. De ervaring van eerdere jaren leert dat het in deze tijd van het jaar vaak heerlijk weer is, maar ook heerlijk rustig op de pistes.

Na op donderdag overdag nog voor een laatste keer te hebben geskied, stappen leerlingen en begeleiders, gedoucht en met een volle maag, weer in de bus voor de reis terug naar Oegstgeest. Naar verwachting zullen zij daar vrijdagochtend 3 mei tussen 8.00 en 9.00 uur arriveren.

Eind maart wordt er een informatieavond georganiseerd voor ouders en leerlingen. De uitnodiging volgt.