Nieuws - Sportdagen

Donderdag 27 juni en donderdag 4 juli laten de leerlingen van klas 1, 2, 3 en 4 zich van hun meest sportieve kant zien tijdens de sportdagen. Ieder jaar opnieuw een interessante en spannende 'clash' 

om de eeuwige roem en de felbegeerde wisselbokaal. Welke mentoren en klassen mogen zich een jaar lang "de besten" noemen. Met een zomer met EK voetbal, Olympische Spelen en Tour de France voor de boeg zijn de Duinzigt-sportdagen een ideale 'warming-up'.

Op 27 juni barst de 'klassenstrijd van leerjaar 3' los tijdens de watersportdag bij de Vlietlanden. Leerlingen worden geacht op eigen gelegenheid naar de Vlietlanden te fietsen. Zwemkleding wordt aangeraden want de kans dat je het droog houdt, is klein. Na diverse spelonderdelen in en naast de waterplas zal duidelijk worden wie dit jaar de trofee omhoog mag houden. Ook 4-havo komt 27 juni in beweging. Terwijl de leerlingen van 4-mavo zich wellicht vermaken op een Grieks of Portugees strand, verzamelen de vierdejaars van de havo zich bij de Surfschool van Katwijk aan Zee. Van 9.30 tot 14.00 uur is daar de strandsportdag waarbij de leerlingen gaan surfen en daarnaast de sportieve degens zullen kruisen bij diverse spellen op het strand . 

Een week later op 4 juli is het de beurt aan de onderbouw. De sportdag van klas 1 die uit diverse atletiek-onderdelen bestaat, zal plaatsvinden bij De Goerie in Katwijk, het terrein van de lokale ijsclub 'Voorwaarts'. Bijzonder aan deze sportdag is dat de organisatie en uitvoering in handen ligt van de 4-havo-leerlingen met het vak BSM (Bewegen Sport en Maatschappij). De sportdag van klas 2 zal zijn op de velden van LOHC in Oegstgeest, de thuisbasis van onze buiten-gymlessen. Hier zal de spelsportdag plaatsvinden met o.a. voetbal, hockey, softbal en frisbee.

Let the Games begin!