Problemen met inloggen

Ervaart u problemen met SOMtoday, dan vindt u hier de antwoorden op veelgestelde vragen.

Algemeen

SOMtoday kan op de meeste recente versies van alle browsers gestart worden.


Op de website van SOMtoday staat de link - Help! Ik kan niet inloggen in SOMtoday - hier vindt u 10 redenen waarom inloggen in SOMtoday mislukt, en oplossingen.


Zet de pop-up-blokkering van de website uit.

Inloggen in
SOMtoday

Via de website www.teylingen-college.nl kun je met je gebruikersnaam en wachtwoord inloggen om de volgende gegevens te zien: rooster, huiswerk, cijfers, specifieke vaklesstof, digitale leermiddelen en nieuws. SOMtoday is ook te bereiken via url:  https://fiotey.somtoday.nl/

Leerling
gebruikersnaam
wachtwoord

De gebruikersnaam van de leerling is het leerlingnummer (6 cijfers).

Het wachtwoord is voor SOMtoday en het netwerk gelijk.

Als je het wachtwoord kwijt bent, kun je een nieuw wachtwoord bij een docent of mentor opvragen.
Als je het wachtwoord voor SOMtoday en netwerk wilt wijzigen, kun je dit zelf doen als je ingelogd bent op het schoolnetwerk via https://wachtwoord.stichtingfiorettiteylingen.nl
(kan ook via favoriet in browser: SFT wachtwoord reset).

LET OP: Binnen 5 minuten is het nieuwe wachtwoord geldig voor SOMtoday, inloggen op de computer, wifi, e-mail en G suite voor Educational (voorheen Google Apps for Educational). Dus vergeet niet in alle gevallen om ook je wachtwoord te wijzigen op telefoon en andere apparaten. Hier zal je opnieuw moeten inloggen.l

Ouder/Verzorger
gebruikersnaam
wachtwoord

De gebruikersnaam van de ouder/verzorger is het nummer dat via de mail is verzonden (9 of 10 cijfers).

Ouder-/verzorger-wachtwoord werkt niet? Met de knop "Wachtwoord vergeten" kan een nieuw wachtwoord worden aangevraagd voor SOMtoday. Er wordt dan een mail verstuurd naar het mailadres dat gekoppeld is aan de ingevoerde gebruikersnaam van de ouder/verzorger. Volg de instructies in de ontvangen mail.

Als u in SOMtoday bent ingelogd, kunt u het wachtwoord voor SOMtoday wijzigen. Ga rechtsboven naar "Mijn Profiel". Geef 2 keer het nieuwe wachtwoord in en kies voor [Opslaan].

Als het inloggen als ouder/verzorger niet lukt, stuur dan een mail met uw gegevens en van uw kind naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Leerling thuisgebruik
schoolmail

Een leerling kan vanuit huis de schoolmail  gebruiken.
Voor Teylingen Duinzigt, KTS en Leeuwenhorst leerlingen via https//gmail.teylingen-college.nl gebruikersnaam = leerlingnummer en het schoolnetwerk wachtwoord.

Website snel
starten op
mobiel 

De website van SOMtoday is volledig "responsive" en daarom ideaal te gebruiken op een smartphone. Hiermee krijg je als leerling en u als ouder/verzorger toegang tot alle functionaliteiten van de website van SOMtoday.
Hier een uitleg hoe dit te doen voor een Apple smartphone en Android smartphone via een youtube filmpje.

APP voor leerling en ouder/verzorger

In de Google Play Store en de APP Store zijn 2 APP's beschikbaar: SOMtoday Leerling en SOMtoday Ouder. Deze SOMtoday APP's zijn alleen beschikbaar voor IOS 9+ en Android 4+. Dus niet voor IOS-versie 8 of lager, niet voor Android versie 3 of lager en ook niet voor Blackberry en Windows.
Meer info over installatie, inloggen en functionaliteit - klik hier

De schoolnaam die ingevoerd moet worden op het inlogscherm is: Stichting Fioretti Teylingen.
De APP heeft een beperktere functionaliteit dan de website. De APP is met name handig voor roosterwijzigingen.

Digitaal Lesmateriaal

Via SOMtoday – tabblad Leermiddelen – Persoonlijke leermiddelen heb je toegang tot digitaal lesmateriaal dat direct bij Van Dijk is besteld.
LET OP: Indien er geen digitale methode besteld is bij van Dijk is er dus ook geen toegang tot dit materiaal van deze methode.